Unapređenje turističke saradnje sa Republikom Srpskom

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Tatjana Matić i ministarka trgovine i turizma Republike Srpske, Suzana Gašić razgovarale su danas u Beogradu o turističkoj saradnji i razvoju zajedničkih projekata koji bi doprineli regionalnom osnaživanju u sektoru turizma.

Ministarke su se saglasile da postoji veliki potencijal u oblasti etno-turizma, kao i da je potrebno razvijati receptivni turizam i planirati zajedničke nastupe na trećim tržištima.

Ministarka Matić je ovom prilikom istakla da je za povratak normalnom funkcionisanju, a posebno za oporavak ugostiteljsko-turističkog sektora ključna vakcinacija, koja ujedno i podiže poverenje u ovaj sektor.

Ona je izrazila uverenje da će povezivanju tržišta Srbije i Republike Srpske, i unapređenju ukupne ekonomske saradnje značajno doprineti izgradnja auto-puta Ruma – Šabac.

Ministarka Gašić istakla je da Republika Srpska i Srbija saradnju kontinuirano jačaju implementacijom zajedničkih projekata, odluka i rešenja koja se donose kako kroz bilateralne odnose resorno nadležnih ministarstava, tako i kroz stratešku saradnju dve Vlade.

Ona je dodala da zajednička saradnja nije trpela zbog ograničenja koje je u protekloj godini nametnula pandemija, već naprotiv – Republika Srbija se pokazala kao najpouzdaniji partner Republike Srpske u doba krize, ne čemu se ovom prilikom posebno zahvalila.