Unapređenje trgovinske i turističke saradnje Srbije i Poljske

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ambasador Poljske u Republici Srbiji, Rafal Perl, razgovarali su na današnjem sastanku o mogućnostima proširenja ekonomske saradnje dve zemlje.

Ministarka i ambasador složili su se da su za saradnju dveju zemalja izuzetno značajni razmena iskustava i sticanje novih znanja i kompetencija kao i saradnja na tvining projektima u oblastima koje su u nadležnosti Ministarstva.

Ministarka Matić je ovom prilikom istakla da je za Srbiju važno unapređenje trgovinskih odnosa sa Poljskom, kao i da postoji značajna zainteresovanost za unapređenje odnosa na polju turizma koji predstavlja veoma značajnu ekonomsku aktivnost.

Ona je napomenula da Srbija ima brojne i raznovrsne turističke destinacije i proizvode u ponudi, i da će promociji doprineti projekat Digitalizacije turističke ponude Srbije.
Ambasador Perl se složio da, s obzirom na geografsku blizinu Srbije i Poljske i trend automobilskih putovanja u odnosu na kovid-krizu, postoji prostor za proširenje turističke saradnje, ističući i važnost direktnih avio-letova između dve zemlje.
Ambasador se posebno zahvalio ministarki Matić na tome što će Srbija u septembru objaviti poštansku marku povodom stogodišnjice rođenja velikog poljskog i svetskog pisca Stanislava Lema.