Унапређење трговинске и туристичке сарадње Србије и Пољске

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и амбасадор Пољске у Републици Србији, Рафал Перл, разговарали су на данашњем састанку о могућностима проширења економске сарадње две земље.

Министарка и амбасадор сложили су се да су за сарадњу двеју земаља изузетно значајни размена искустава и стицање нових знања и компетенција као и сарадња на твининг пројектима у областима које су у надлежности Министарства.

Министарка Матић је овом приликом истакла да је за Србију важно унапређење трговинских односа са Пољском, као и да постоји значајна заинтересованост за унапређење односа на пољу туризма који представља веома значајну економску активност.

Она је напоменула да Србија има бројне и разноврсне туристичке дестинације и производе у понуди, и да ће промоцији допринети пројекат Дигитализације туристичке понуде Србије.
Амбасадор Перл се сложио да, с обзиром на географску близину Србије и Пољске и тренд аутомобилских путовања у односу на ковид-кризу, постоји простор за проширење туристичке сарадње, истичући и важност директних авио-летова између две земље.
Амбасадор се посебно захвалио министарки Матић на томе што ће Србија у септембру објавити поштанску марку поводом стогодишњице рођења великог пољског и светског писца Станислава Лема.