Ulaganje u turističke potencijale Novog Pazara

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić poručila je u razgovoru sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, da će Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija nastaviti da ulaže u turistički razvoj Novog Pazara.

„Ovaj grad ima ogromne potencijale za pozicioniranje kao regionalnog centra na turističkoj mapi Srbije, i po svom kulturno-istorijskom nasleđu, prirodnim lepotama i nadaleko čuvenom gostoprimstvu i izuzetno prijatnoj atmosferi. Zbog toga je važno razvijati ideje i projekte koji će doprineti daljem unapređenju infrastrukture, uvođenju različitih turističkih proizvoda, kao i različitih kulturnih i drugih sadržaja, ali i razvijanju novih usluga i pratećih proizvodnih delatnosti“, istakla je ministarka Matić.

Ona je podsetila da je ministarstvo u prethodnih pet godina za unapređenje turizma u Novom Pazaru ukupno opredelilo 217,3 miliona dinara, od toga za 10 infrastrukturnih projekata 203 miliona dinara, i pozvala predstavnike lokalne samouprave i turističkih organizacija da učestvuju u Programu subvencija za podsticanje razvoja turizma, koje je ministarstvo nedavno pokrenulo.

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac je istakao značaj projekta revitalizacije Kule motrilje kao simbola grada za koji je ministarstvo izdvojilo osam miliona dinara, kao i obnove spomenika hrišćanske i islamske kulture za ukupan turistički i privredni razvoj grada.

Ovom prilikom ministarka Matić i zvaničnici obišli su Narodnu biblioteku „Dositej Obradović“ u Novom Pazaru koja je rekonstruisana sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, zatim, ambijentalnu celinu Stara čaršija u čijem je sastavu i Kula motrilja, kao i Sinan begovu džamiju i manastir Sopoćane.