Улагање у туристичке потенцијале Новог Пазара

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић поручила је у разговору са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем, да ће Министарство трговине, туризма и телекомуникација наставити да улаже у туристички развој Новог Пазара.

„Овај град има огромне потенцијале за позиционирање као регионалног центра на туристичкој мапи Србије, и по свом културно-историјском наслеђу, природним лепотама и надалеко чувеном гостопримству и изузетно пријатној атмосфери. Због тога је важно развијати идеје и пројекте који ће допринети даљем унапређењу инфраструктуре, увођењу различитих туристичких производа, као и различитих културних и других садржаја, али и развијању нових услуга и пратећих производних делатности“, истакла је министарка Матић.

Она је подсетила да је министарство у претходних пет година за унапређење туризма у Новом Пазару укупно определило 217,3 милиона динара, од тога за 10 инфраструктурних пројеката 203 милиона динара, и позвала представнике локалне самоуправе и туристичких организација да учествују у Програму субвенција за подстицање развоја туризма, које је министарство недавно покренуло.

Градоначелник Новог Пазара, Нихат Бишевац је истакао значај пројекта ревитализације Куле мотриље као симбола града за који је министарство издвојило осам милиона динара, као и обнове споменика хришћанске и исламске културе за укупан туристички и привредни развој града.

Овом приликом министарка Матић и званичници обишли су Народну библиотеку „Доситеј Обрадовић“ у Новом Пазару која је реконструисана средствима Министарства трговине, туризма и телекомуникација, затим, амбијенталну целину Стара чаршија у чијем је саставу и Кула мотриља, као и Синан бегову џамију и манастир Сопоћане.