Улагање у туристичке потенцијале Мачванског округа

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић поручила је данас приликом посете општинама Мали Зворник и Љубовија да те општине као и цео Мачвански округ имају значајне туристичке потенцијале које је потребно развијати и да ће Министарство трговине, туризма и телекомуникација наставити да улаже у туристичке пројекте у овом крају.

„Од посебног је значаја изградња аутопута Рума – Шабац – Лозница који ће унапредити шансе за економски развој овог краја али и читаве Западне Србије, и неопходно је да већ сада убрзано подижемо туристичке дестинације у овом делу наше земље, како би нове прилике биле искоришћене у пуном капацитету“, рекла је Матић.

Она је напоменула да су за развој нових услуга кључни и пројекти дигитализације туристичких дестинација, као и изградње широкопојасне инфраструктуре у руралним подручјима, док је за укупан напредак важно савремено образовање које је омогућено изградњом локалне рачунарске мреже у оквиру пројекта „Повезане школе“.

На састанку са председником општине Мали Зворник, Зораном Јевтићем, министарка је констатовала да је за унапређење туризма неопходно и покретање еколошких пројеката, а овом приликом званичници су обишли Подземни град Карађорђево уочи почетка друге фазе радова на обнови и адаптацији тог објекта, за које је ресорно министарство до сада определило укупно 57 милиона динара.

У општини Љубовија, министарка Матић је о развојним пројектима разговарала са председником општине Миланом Јовановићем, а посебно је било речи о могућностима изградње новог антенског стуба који би омогућио бољи телевизијски сигнал у одређеним зонама и монтажу опреме мобилних оператера и доступност сигнала мобилне телефоније и интернета.

У Љубовији је организован обилазак локација предвиђених за изградњу ауто-кампа и отворених базена за купање и бициклистичке стазе у Етно селу Врхпоље, а након тога приређено је свечано отварање дестилерије „Destico M&M“.