Одржана панел дискусија „Уновчи свој таленат на интернету“ у оквиру пројекта XBIT програма прекограничне сарадње Србија-Хрватска

Како се долази до послова преко интернета и које су вештине и знања најтраженији, биле су кључне теме панел дискусије ’’Уновчи свој таленат на интернету’’ у оквиру пројекта XBIT, подржаног у оквиру ИПА Cross-border Cooperation програма Србија-Хрватска 2014 – 2020, који у Србији партнерски спроводе Министарство трговине, туризма и телекомуникација, удружење грађана SEE ICT и Факултет техничких наука у Новом Саду, а која је одржана 27. септембра у Општини Инђија, са око педесетак учесника.

Панел је испред Министарства трговине, туризма и телекомуникација отворио г-дин Владимир Пешић. Како и на који начин се све може радити и зарадити на интернету, говорили су из личног искуства, присутнима делили савете и водили дискусију г-дин. Жељко Црњаковић, предузетник, оснивач Solutiuma – агенције за дигитални садржај, г-ђа Милица Живковић, ESL online teacher i Content Writer i Слободан Тодоровић online новинар.

Циљ панела је подизање свести у јавности о значају дефинисања способности и примени истих на интернету, о актуелним делатностима које се развијају путем интернета, као и оним делатностима које ће бити актуелне у наредних 10 до 20 година. Говорило се о пословним online моделима, мотивацији и развијању става према послу као и о кључним применама у оваквој организацији рада зарад веће ефикасности.

Пројекат XBIT треба да допринесе стварању услова за оптималан и структуралан развој IT индустрије и предузетништва у програмском региону, као и његово оптимално коришћење као генератора иновација и конкурентности.