Održana panel diskusija „Unovči svoj talenat na internetu“ u okviru projekta XBIT programa prekogranične saradnje Srbija-Hrvatska

Kako se dolazi do poslova preko interneta i koje su veštine i znanja najtraženiji, bile su ključne teme panel diskusije ’’Unovči svoj talenat na internetu’’ u okviru projekta XBIT, podržanog u okviru IPA Cross-border Cooperation programa Srbija-Hrvatska 2014 – 2020, koji u Srbiji partnerski sprovode Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, udruženje građana SEE ICT i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, a koja je održana 27. septembra u Opštini Inđija, sa oko pedesetak učesnika.

Panel je ispred Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija otvorio g-din Vladimir Pešić. Kako i na koji način se sve može raditi i zaraditi na internetu, govorili su iz ličnog iskustva, prisutnima delili savete i vodili diskusiju g-din. Željko Crnjaković, preduzetnik, osnivač Solutiuma – agencije za digitalni sadržaj, g-đa Milica Živković, ESL online teacher i Content Writer i Slobodan Todorović online novinar.

Cilj panela je podizanje svesti u javnosti o značaju definisanja sposobnosti i primeni istih na internetu, o aktuelnim delatnostima koje se razvijaju putem interneta, kao i onim delatnostima koje će biti aktuelne u narednih 10 do 20 godina. Govorilo se o poslovnim online modelima, motivaciji i razvijanju stava prema poslu kao i o ključnim primenama u ovakvoj organizaciji rada zarad veće efikasnosti.

Projekat XBIT treba da doprinese stvaranju uslova za optimalan i strukturalan razvoj IT industrije i preduzetništva u programskom regionu, kao i njegovo optimalno korišćenje kao generatora inovacija i konkurentnosti.