Турске компаније заинтересоване за куповину Телекома Србије

Потпредседник Владе Републике Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић састао се данас у Истанбулу, на одвојеним састанцима, са генералним директором „Доуш холдинга“ Феритом Шахенком и извршним директором „Сабанџи групе“ Чатајем Ездогруом. Љајић је са директорима двеју компанија, које спадају у ред највећих у Турској, разговарао о могућностима за ширење њиховог пословања на тржиште Србије.

Директори Шахенк и Ездогру су током одвојених сусрета са потпредседником Владе Расимом Љајићем показали интересовање за улагања у области енергетике, путне инфраструктуре и телекомуникација, као и за изградњу стамбених објеката, тржних центара и хотела.

Представници „Доуш Холдинга“ и „Сабанџи групе“ су изразили заинтересованост и за учешће у процесу приватизације предузећа „Телеком Србија“.

На састанцима је договорено да у току идуће недеље стручни тимови поменуте две турске компаније посете Србију где ће им бити представљени пројекти у областима у којима су спремни да инвестирају као и расположиве локације за изградњу шопинг молова и хотела.