Туризам, ИТ и сајбер безбедност приоритетне области сарадње Србије и Израела

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и амбасадор Израела у РС Јахел Вилан разговарали су на данашњем састанку о областима сарадње које би допринеле јачању економских и билатералних односа две земље.

Они су се сложили да су приоритети наставак развоја сарадње у секторима  туризма, сајбер технологије и информационих технологија, као и да је потребно наставити са заседањем Мешовитог комитета.

Амбасадор Вилан рекао је овом приликом да су израелски инвеститори веома задовољни пословањем у Србији и да очекује мноштво будућих инвестиција.

Он је такође изразио отвореност за обуке и организацију семинара у областима информационих технологија и сајбер безбедности.

Министарка Матић је указала да би Србији било корисно знање Израела у овим областима, с обзиром на високе стандарде које су поставили у ИТ сектору и информационој безбедности.

Она је такође напоменула да је један од циљева повећање трговинске размене, као и туристичке сарадње која је пре ковид-кризе бележила добре резултате.