Туристи из Саудијске Арабије и УАЕ ускоро у нашим бањама

Саудијска Арабија и Уједињени Арапски Емирати заинтересовани су за потписивање дугорочних споразума о сарадњи у области туризма са Србијом, рекао је данас  потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

„Министарство трговине, туризма и телекомуникација већ данас ће упутити предлоге споразума надлежним државним институцијама за туризам Саудијске Арабије и УАЕ, чиме ће бити покренута процедура усаглашавања, а након тога ће у најкраћем року споразуми бити и потписани“, каже Љајић.

Према његовим речима, Саудијска Арабија и УАЕ спремни су да подстакну своје држављане на масовније посете Србији, а посебно их занима наша понуда бањско-здравственог и планинског туризма.

„С обзиром на то да су у питању туристи са великом платежном моћи и имајући у виду солидне капацитете Србије у поменутим туристичким гранама, очекујемо да се након потписивања споразума са две државе, у значајној мери отворимо према удаљеним тржиштима“, наводи Љајић.

Он је додао и да, осим споразума са Саудијском Арабијом и УАЕ, његово Министарство припрема и заједнички документ са Министарством туризма Хрватске којим ће бити дефинисан заједнички наступ у привлачењу туриста из Азије, а посебно из Кине, Јапана и Јужне Кореје.