Тржиште у Србији у потпуности стабилно

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић истакао је, након састанка са представницима ПКС и највећих трговинских ланаца у земљи, да не постоји повећана тражња за основним животним намирницама и да је стање на тржишту уобичајено.

Представници домаћих и међународних трговинских ланаца потврдили су да су залихе на њиховим рафовима и у складиштима редовне, и поручили да грађани немају никакве потребе за стварањем личних резерви због ситуације са коронавирусом, који је регистрован у земљама у окружењу.

Тржиште у Србији у потпуности стабилно

Учесници састанка су постигли договор о редовним контактима представника трговинских ланаца, Привредне коморе Србије (ПКС), ресорног министарства и других надлежних институција, уз праћење актуелне ситуације, а центар те комуникације биће у Групи за трговину ПКС.

Љајић је поручио да нема разлога за стварањем атмосфере која би допринела било којој врсти нестабилности на тржишту, које је, како је потврдио, добро снабдевено.

Директор Сектора за интернационализацију у ПКС Михајло Весовић рекао је да све компаније, у складу са законом и компанијским правилима, предузимају одређене мере и да се у наредном периоду не могу очекивати поремећаји на тржишту.

Тржиште у Србији у потпуности стабилно

Већина трговинских ланаца има залихе које су далеко веће од уобичајених, тако да је ситуација потпуно под контролом, додао је Весовић.

Потпредседник Групације трговаца прехрамбеном робом и директор трговинског ланца ДТЛ Обрад Поповић истакао је да су сви рафови у продавницама широм земље добро попуњени и да нема појачане куповине и стварања залиха.