Трибина о безбедном интернету за основце општине Косјерић

Државна секретарка у Министарству спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Татјана Матић, учествовала је у едукативној трибини Кликни безбедно за ученике основне школе „Мито Игумановић“ у Косјерићу. Домаћин трибине, општина Косјерић, препознала је значај превентивне и едукативне улоге „Кликни безбедно“ трибина, које редовно организује Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација.

Реализацијом иницијативе Кликни безбедно конкретизоване су бројне активности којима се скренула пажња јавности на негативне аспекте и ризике коришћења интернета. Уједно, покренути су различити видови едукације о онлајн заштити деце, као најрањивије групе подложне различитим видовима злоупотреба приликом употребе интернета.

На трибини је учествовало преко 50 ученика старијих разреда основне школе „Мито Игумановић“, а Катарина Анђелковић, координатор пројекта Кликни безбедно се у разговору са ученицима дотакла бројних тема из области онлајн безбедности.

O трибинама и активностима које ће у наредном периоду бити организоване у склопу ове иницијативе сви заинтересовани могу детаљније да се упознају и путем Инфоклик“ телефонске линије.