Трговина и телекомуникације приоритетне области у сарадњи Србије и Чешке

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и амбасадор Републике Чешке у Србији, Томаш Кухта, сагласили су се на данашњем састанку да су трговина и телекомуникације приоритетне области сарадње две земље и да је потребно наставити рад Мешовитог комитета.

Амбасадор Кухта изразио је задовољство пословањем чешких компанија у Србији, најавивши да и друга чешка предузећа планирају инвестиције у Србију.

Он је издвојио пројекат „Авала филм“ истичући његов значај за српску филмску индустрију и најавио изградњу образовне филмске институције у оквиру пројекта, као и велики студио за снимање филмова.

Амбасадор је истакао и значајну прилику за увоз српских производа из области хемијске производње, производње гума и пољопривредних и прехрамбених производа.

Министарка Матић је овом приликом истакла да је од посебног значаја сарадња са ППФ групом, подсетивши да министарство расписује позиве операторима за заједничку изградњу широкопојасне мреже у руралним подручјима.

Учесници састанка закључили су да је раст трговинске размене добар показатељ економске сарадње две земље и изразили очекивање за даљи развој сарадње посебно са очекиваном економском стабилизацијом наредне године.