Теленор планира инвестиције и побољшање услуга

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, и представници ППФ групе, Марек Слачик и Мајк Мишел, сагласили су се на састанку у том Министарству да су инвестиције у телекомуникационом сектору потребне за даљи раст тржишта у нашој земљи.

„Држава интензивно ради на обезбеђивању услова за подстицање улагања у телекомуникације, пре свега ради изградње мреже и омогућавања услова за развој нових сервиса и услуга“, истакла је Матић, подсетивши да је усвојена Стратегија развоја нових мрежа, која дефинише смернице за развој електронских комуникација, као и да се очекује ускоро усвајање новог Закона о електронским комуникацијама који ће допринети повећању ефикасности и конкурентности.

Теленор планира инвестиције и побољшање услуга

Раст тржишта из године у годину није велики, али је стабилан, напоменула је, наводећи да за претходну годину приходи од електронских комуникација износе 191,2 милијарде динара, односно 4,3% одсто БДП-а.

Извршни комерцијални директор сектора телекомуникација ППФ групе, која је власник „Теленорових” телекомуникационих компанија у региону централне и источне Европе, укључујући и Србију, Марек Слачик, истакао је да су економски параметри у Србији позитивни, да је Србија земља са значајним растом БДП-а и да дигитализација иде у правом смеру.

„Србија је одлично место за будућа улагања у области телекомуникација, и имамо јасну визију како да допринесемо развоју тржишта и побољшамо услуге за кориснике, према моделима који су се показали веома успешни у Чешкој и Словачкој“, рекао је Слачик.

Будући генерални директор Теленора у Србији, Мајк Мишел, такође је потврдио амбиције да та компанија заржи и ојача лидерску позицију у региону.