Такмичење у роботици „Вода је жива“

Помоћник министра за електронске комуникације и поштански саобраћај, у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Ирини Рељин, свечано је отворила државни турнир у програмирању робота, First Lego League (FLL).

Такмичење које је ове године за тему имало слоган „Вода је жива“ („Hydro Dynamics“), одржано је у суботу, 20. јануара, у Основној школи Илија Бирчанин у Земун Пољу.

Такмичење у роботици „Вода је жива“

Ученици основних и средњих школа, 19 тимова из Србије и један из Македоније, бавили су се темом воде и у области роботике понудили иновативна решења проблема из живота везаних за воду.

Турнир је организован у оквиру пројекта Удружења Едулаб, за подизање дигиталних компетенција младих кроз такмичење у области програмирања, који је подржан на Јавном конкурсу за програме за развој информационог друштва, Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Такмичење у роботици „Вода је жива“

На такмичењу су учествовали и победници такмичења у роботици које је у организацији Министарства одржано у Научно истраживачкој станици Петница у октобру 2017. године, за школе које су биле део кампање за паметну и безбедну употребу нових технологија ИТ караван 02.

Тимови који су остварили најбоље резултате на ФЛЛ-у у Београду пласирали су се за даље такмичење на Регионалном Турниру Адриа регије, које ће бити одржано у Цељу 10. марта 2018.