Србија земља партнер нa Сајму туризма у Бугарској

Помоћник министра за туризам Рената Пинџо учествовала је у церемонији свечаног отварања Међународног сајма туризма The Holiday & Spa Expo који је одржан у Софији од 14-16. фебруара 2018. године.

Република Србија је прва земља партнер на овом сајму која има традицију учествовања дугу 35 година.

Пинџо се, као предстваник земље партнера обратила медијима током веома посећене конференције за новинаре коју је организовала Туристичка организација Србије.

Туристичка организација Србије током ове манифестације промовисала је целокупне туристичке потенцијале земље са акцентом на бањски и планински туризам, као и на city break понуду.

У оквиру представљања Србије као туристичке дестинације учествовало је 27 локалних туристичких организација, туристичких агенција и хотела који су представили богату туристичку понуду наше земље.

Другог дана сајма, Пинџо је заједно са министарком туризма Републике Бугарске Николином Ангелковом, отворила Међународни округли сто на тему ,,Дигитална трансформација у туризму”, у организацији Министарства туризма Републике Бугарске.

У оквиру овог округлог стола одржанa је и панел дискусија на тему ,,Нови економски модели и дигитална култура – фактори будућег развоја туризма”.

Према званичним подацима Републичког завода за статистику, у 2017. години у Србији је боравило 91.233 туриста из Бугарске, који су остварили 148.823 ноћења, што је 2 одсто више него у 2016. години.