Србија нема вреднијег ресурса од наше талентоване деце

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, честитала је такмичарима Купа Математичке гимназије на оствареном успеху на том такмичењу Београду.

Србија нема вреднијег ресурса од наше талентоване деце

На синоћној свечаности поводом завршетка шестог по реду међународног Купа Математичке гимназије, државни секретар којој је уручена захвалница због подршке том такмичењу, рекла је да то Министарство издваја средства за ову манифестацију од почетка јер сматра да је то обавеза.

„Обавеза државе је да препозна праве вредности, а за нашу државу нема вреднијег ресурса од наше талентоване деце.
Улагање у њих је залог наше будућности“, истакла је Матић, поручивши да привреда такође треба да пружи свој допринос ради не само развоја талентоване деце већ и њиховог останка у Србији.

Србија нема вреднијег ресурса од наше талентоване деце

Матић је свечано уручила пехар најбољој екипи у области информатике, коју чине ученици из Румуније, док је у области математике пехар освојио тим из Србије а у области физике екипа из Русије.

На овогодишњем Купу Математичке гимназије такмичило се 28 тимова из 12 европских земаља: Босне и Херцеговине, Бугарске, Немачке, Грчке, Мађарске, Македоније, Црне Горе, Румуније, Русије, Србије, Словеније и Велике Британије.