Школе за 21. век

Министарство трговине, туризма и телекомуникација подржава регионални програм Британског савета – „Школе за 21. век на Западном Балкану“ и сарадњу ове институције са Министарством просвете науке и технолошког развоја Републике Србије, изјавила је државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.

„Сматрамо да је ова иницијатива у потпуности у складу са националном политиком образовања и приоритетима Владе Србије, који су управо дигитализација и образовање“, истакла је Матић, која је заједно са координатором за Самит Западног Балкана, Ендрјуом Пејџом присуствовала огледном часу наставе на микробит уређајима у оквиру пројекта ‘’Школе за 21. век’’, у Основној школи ‘’Бранислав Нушић’’ у Београду.

Школе за 21. век

Државни секретар је подсетила да Министарство надлежно за информационо друштво и телекомуникације спроводи низ пројеката за подизање дигиталних вештина наставника и ученика, као и капитални пројекат за унапређење информационо-комуникационе инфраструктуре у школама у Србији, у сарадњи са Министарством просвете.

Пројекат ‘’Школе за 21. век’’ усмерен је на разреде ученика узраста од 10 до 14 година и обухвата: обуку и подршку школским лидерима, обуку и подршку за наставнике, као и доступност ресурса за развој дигиталних вештина ученика и умрежавање школа.