Сигурност људи и дигитализација приоритети за континуитет и даљи привредни и друштвени развој

Министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић и председник Савета страних инвеститора, Мајк Мишел, разговарали су на данашњем састанку о препорукама за привредни раст и побољшање друштвеног стандарда, које су објављене у новом издању „Беле књиге“ тог Савета.

Матић и Мишел сложили су се да су приоритети у односу на епидемијску ситуацију здравље и сигурност људи, као и да је потребно одржавање континуитета привредног развоја, усвајање нових пословних модела и наставак процеса дигитализације.

Министарка је овом приликом напоменула да су у припреми подзаконска акта недавно усвојених закона која треба да допринесу уређењу области трговине и посебно електронске трговине, као и нови закони у области услуга, електронских комуникација и широкопојасне инфраструктуре. Она је за следећу годину најавила спровођење аукције за радио-фреквенције за мобилне и фиксне комуникационе мреже.

Председник Савета страних инвеститора истакао је да Србија има добре резултате у развоју дигиталне инфраструктуре, истичући значај даљег развоја мрежа и регулативе на овом плану.