Сарадњом до безбеднијег интернета

Државни секретар у Министарству спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Татјана Матић, председник Управног одбора Фонда Б92 Веран Матић и помоћник министра у Министарству унурашњих послова Жељко Којић потписали су данас уговор о сарадњи у циљу спровођења пројекта „Безбеднији интернет“, који финансира Европска комисија.

Реализацијом пројекта „Безбеднији интернет“ биће конкретизоване бројне активности којима ће се скренути пажња јавности на све негативне аспекте и ризике коришћења интернета у Србији, уз покретање конкретних механизама заштите деце, као најрањивије групе која је подложна различитим видовима злоупотреба приликом употребе интернета.

Једна од почетних активности у оквиру овог пројекта биће обележавање Дана безбедног интернета на међународном нивоу, 5. фебруара, када ће се на интерактиван и деци приступачан начин, организовати низ догађаја који ће указати на проблеме везане за комуницирање путем интернета.

Поред тога, биће формиран и Центар за безбеднији интернет у Србији, који ће сарађивати са другим центрима у оквиру ЕУ Програма безбеднијег интернета.