Сарадња са Унеском на пољу културног туризма и телекомуникација

Министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић и председник Комисије Републике Србије за сарадњу са Унеском, Горан Милашиновић, разговарали су данас о могућим пројектима у оквиру сарадње Републике Србије са Унеском у области образовања, науке, културе и комуникација.

Министарка Матић је овом приликом нагласила да јој је част што је претходних година била члан Комисије и изразила спремност да Министарство трговине, туризма и телекомуникација настави да се ангажује у сарадњи са Унеском, посебно у области културног туризма са циљем подизања угледа и промовисања Републике Србије у свету кроз културолошки и туристички занимљиве дестинације.

Она је такође указала на могућност сарадње у области телекомуникација, као и ангажованог учешћа у пројектима за развој медијске и информационе писмености које је Министарство и до сада подржавало.

Председник Комисије за сарадњу са Унеском, Горан Милашиновић је напоменуо да је генерална конференција Унескоа заказана у новембру у Паризу, прилика за развијање идеја за пројекте и међународну сарадњу, истичући као једну од веома важних тема и вештачку интелигенцију.

Састанку је присуствовала и државна секретарка Министарства спољних послова Александра Ковач која је такође оценила да постоји широк простор сарадње на пољу информационо комуникационих технологија.