Сарадња са општином Будва у области туризма

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић састала се данас у Београду са представницима црногорске општине Будва на челу са председником те општине Марком Царевићем.

Министарка је овом приликом изразила очекивање скорашње нормализације туристичких и економских активности масовном имунизацијом на ковид-19 како српских, тако и црногорских држављана, истичући традиционално добре пријатељске односе Србије и Црне Горе.

Она је изразила наду да ће предстојећа туристичка сезона бити успешнија у односу на претходну годину, подсетивши да је Црна Гора једна од главних дестинација српских туриста током лета, као и да су црногорски туристи нарочито оријентисани ка Србији приликом планирања викенд путовања.

Председник општине Будва рекао је да је циљ те општине управо сарадња са Републиком Србијом и Републиком Српском, наводећи да Будва има мали број заражених, уз олакшавајућу околност вакцинације без заказивања, захваливши се овом приликом Републици Србији на донираним вакцинама.

Царевић је предложио и заједничке промотивне пројекте у области туризма, посебно истичући потребу за увођењем додатних авио линија, уз повољнију цену авио карата, као и чињеницу да у Црној Гори тренутно не постоје ограничења уласка за српске грађане.