Сарадња са Корејским институтом за развој информационог друштва

Програм консултација под називом “Развој фиксног широкопојасног приступа у Републици Србији” представљен је у Клубу посланика у Београду.

На скупу су учествовали представници Министарства трговине туризма и телекомуникација, Корејског института за развој информационог друштва (KISDI), као и Корејског Телекома, а присутне су поздравили помоћник министра за електронске комуникације и поштански саобраћај Ирини Рељин и амбасадор Републике Кореје у Србији, Ју Деђонг.

Сарадња са Корејским институтом за развој информационог друштва

Министарство трговине туризма и телекомуникација у периоду од марта до децембра 2017. године учествује у програму консултација под називом “Развој фиксног широкопојасног приступа у Републици Србији” који је организован од стране Корејског института за развој информационог друштва уз подршку корејског Министарства за науку и информационо комуникационе технологије.

У току консултација представљени су најбољи примери у развоју фиксног широкопојасног приступа у Републици Кореји и другим земљама које су постигле значајне резултате у овој области, и извршена је анализа постојећег стања у Републици Србији.

Сарадња са Корејским институтом за развој информационог друштва

Резултат наведеног програма биће препоруке корејске стране у вези са даљим развојем политике Републике Србије у области развоја фиксног широкопојасног приступа.

Министарство је, кроз овај пројекат, наставило успешну сарадњу са Корејским институтом за развој информационог друштва. Тиме ће искуства Кореје, као државе која је у овој области прва у свету, бити искоришћена у развоју широкопојасне инфраструктуре у Републици Србији.