Сарадња Министарства за телекомуникације и Шер фондације

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и директор Шер (Share) фондације Данило Кривокапић, потписали су Споразум о сарадњи у области безбедности и заштите деце на интернету, у циљу ефикаснијег деловања на побољшању услова за безбедност деце и превенције насиља над децом и међу децом на интернету.

„Министарство трговине, туризма и телекомуникација посвећено је и има обавезу развоја информационе безбедности, а улогу невладиних организација као што је Шер фондација сматра веома значајном у заједничкој борби за безбедно дигитално окружење“, саопштила је државни секретар.

Сарадња Министарства за телекомуникације и Шер фондације

Она је изразила уверење да ће стручна подршка фондације допринети даљем расту Националног контакт центра за безбедност деце на интернету и платформе „Паметно и безбедно – Smart and Safe“ тог Министарства, посебно на плану размене информација и едукативних материјала.

Државни секретар је подсетила да је Национални контакт центар за безбедност деце на интернету једини институционални механизам у региону који се бави превенцијом и реаговањем на угрожавање деце у дигиталном окружењу, основан у складу са Уредбом о безбедности и заштити деце при коришћењу информационо-комуникационих технологија у фебруару 2017.

Контакт центар је до сада путем броја телефона 19833 и преко интернет платформе „Паметно и безбедно“, примио преко 6.000 позива и пријава грађана, а едукатори Центра одржали су презентације о безбедности деце на интернету за скоро 9.000 ученика и око 3.000 родитеља у 87 основне школе у Србији.