Развој сарадње у туризму Србије и Аустрије

Министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић и амбасадор Аустрије у Београду, Николаус Лутероти, разговарали су о могућностима развоја билатералне економске сарадње.

На састанку је истакнуто да је Аустрија је на листи 15 најважнијих српских партнера у трговини робом и међу 10 најважнијих партнера у размени услуга, као и један од највећих страних инвеститора.

Министарка је овом приликом истакла да Србија успешно спроводи план имунизације и предложила амбасадору да размотри могућност започињања преговора о успостављању обострано одобреног дигиталног сертификата о вакцинацији, који би значајно допринео превазилажењу стагнације у туристичкој размени услед пандемије Ковида-19.

Амбасадор Аустрије истакао је значај сарадње на пројектима у области туризма, истичући важност смањења загађености и заштите животне средине.

Он је изразио заинтересованост за подршку пројекту Републике Србије „Дигитализација туристичке понуде Србије“, указавши да је Влада Србије урадила огроман посао за унапређење инфраструктуре.

Званичници су се сложили да је такође неопходно и даље улагање у телекомуникациону инфраструктуру, која ће омогућити развој и туризма, али и целокупне привреде и индустрије.