Развој сарадње Србије и Грчке и решавање проблема у туризму изазваних пандемијом

Министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић и амбасадор Грчке у РС, Јоргос Дјакофотакис, сложили су се на данашњем састанку да је потребно омогућити улазак представника, односно власника српских туристичких агенција у Грчку ради њихових договора са пословним партнерима у вези са плаћеним туристичким аранжманима.

Амбасадор је поручио да ће учинити све што је у његовој моћи да се овај проблем успешно и у што краћем року реши, и то на основу списка власника агенција којима је потребно одобрење за улазак у Грчку, које ће министарство доставити.

Министарка Матић је овом приликом предложила протокол о сарадњи са грчким туристичким сектором на основу којег би убудуће била организована комуникацију две земље у односу на последице пандемијске кризе.

„Овакве ситуације нису добре ни за Србију ни за Грчку и сматрам да треба да нађемо начин да координирамо овим питањима. Сада када смо веома забринути за здравље и безбедност људи морамо истовремено да мислимо и на људе које зависе од туризма, чији су то бизниси и начин да одрже своје породице“, нагласила је Матић.
Министарка и амбасадор су се сагласили и да је потребно наставити са иницијативом за смањење цене роминга, односно са наставком процедуре у вези са Меморандумом о сарадњи у области телекомуникација између две земље.