Позив за пријаву на програм „Девојке у технологији“

Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Америчка привредна комора Србије позивају студенткиње завршне године основних или мастер студија техничких факултета Универзитета у Београду и Новом Саду да се пријаве на програм „Девојке у технологији“, који омогућава менторство и праксу у успешним компанијама у области ИКТ-а.

„Овај програм је само један у низу пројеката које је министарство подржало или спровело са циљем већег и активнијег укључивања девојака и жена у дигитални сектор, не само подстицања да се определе за ову област, већ и подршке онима који су већ у сектору“, рекла је тим поводом државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић.

Позив за пријаву на програм „Девојке у технологији“

„Веће учешће жена у дигиталној еволуцији омогућава њихово економско оснаживање, али доприноси и развоју овог сектора који управо захваљујући разноврсности, иновативности и креативности доноси додату вредност укупном друштвеном напретку“, поручила је државна секретарка.

Програм „Девојке у технологији“ чини спој различитих активности које имају за циљ међусобно повезивање, стицање конкретних знања за рад на ИКТ пословима и у ИКТ компанијама, оснаживање лидерских вештина учесница и рад на заједничком пројектном задатку.

Потребно је да заинтересоване студенткиње пошаљу своју биографију и мотивационо писмо или видео на мејл info@amcham.rs, најкасније до 14. децембра 2019. године.

Више информација о програму: www.amcham.rs