Унапређење сарадње Србије и Египта у области туризма

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са заменицом министра туризма и старина Египта Гадом Шалаби са којом је разговарао о унапређењу сарадње у сектору туризма.

Љајић је током састанка истакао да треба искористити прилику што је Египат земља партнер 42. Међународног београдског сајма туризма јер то може да буде прекретница у односима две земље у правцу обостраног повећања туристичког промета.

Он је предложио да се на основу постојећег Споразума о сарадњи у области туризма између две земље сачини јасан акциони план са конкретним мерама и активностима које би требало предузети да би се повећала видљивост Србије као дестинације у Египту и обрнуто.

Љајић је указао да је Египат као земља од 100 милиона становника важно емитивно тржиште за српски туризам и најавио да ћемо у наредном периоду интензивирати промотивне активности у Египту са циљем привлачења већег броја туриста.

Заменица министра туризма и старина Египта Гада Шалаби је рекла да су египатски туристи заинтересовани за бањски и здравствени туризам у Србији, као и да очекује све већи број долазака наших туриста у Египат с обзиром на важне туристичке ресурсе и богато културно наслеђе којим ова земља располаже.