Потписан Споразум о сарадњи у области ИКТ између Србије, Црне Горе и Македоније

Потпредседник Владе и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић потписао је данас у Будви, заједно са потпредседником Владе Црне Горе и министром за информационо друштво и телекомуникације Вујицом Лазовићем и министром за информационо друштво Македоније Ивом Ивановским, Споразум о сарадњи у области информационо – комуникационих технологија.

Након потписивања, потпредседник Владе Србије Расим Љајић новинарима је изјавио да ће овај трилатерални међудржавни споразум допринети унапређењу регионалне сарадње у области информационо-комуникационих технологија, али и омогућити заједнички наступ земаља потписница на трећим тржиштима. Љајић је додао и да Споразум има за циљ подстицање размене искустава и знања у овој области, што ће Србији, Црној Гори и Македонији олакшати испуњавање обавеза у преговарачком процесу за чланство у ЕУ.

Споразум о сарадњи у области информационо – комуникационих технологија три државе отвара простор српским ИТ компанијама, које су лидери у региону у тој области, за додатни приступ тржиштима Македоније и Црне Горе.