Потписан споразум о реализацији праксе студената у Тржишној инспекцији

Државни секретар Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Татјана Матић потписала је споразуме о сарадњи са деканима правних факултета државних универзитета из Новог Сада, Ниша, Крагујевца и Новог Пазара о реализацији праксе студената завршних година у Тржишној инспекцији.

Татјана Матић је на церемонији потписивања  у Палати Србија у Београду рекла да је после годину дана сарадње са београдским Правним факултетом пракса студената дала добре резултате. Она је подестила да је ове године обновљен споразум са тим факултетом и да је сарадња проширена на још четири правна факултета државних универзитета што студентима даје могућност стицања праксе у оделењима Сектора тржишне инспекције по целој Србији.

Ректор Државног универзитета у Новом Пазару проф. др Миладин Костић поздравља потисивање споразума о реализацији праксе  студената у Тржишној инспекцији што је, како каже, практична примена знања стечених из Управног права.

Студенти Правног факултета у Нишу до сада нису имали велике могућности да примене стечено знање, рекла је декан  проф. др Миомира Костић и додала да је то једино могуће кроз сарадњу државних факултета и државних институција.

Декан Правног факултета у Новом Саду проф. Др Ранко Кеча подсетио је да њихови сатуденти иду на праксу у више од 30 институција и да су према инерцији упућивани у правосудне органе, а сада ће се упознати са драгоценом применом права у животу.

Сарадња са Министарством спољне и унутрашње трговине и телекомуникација је подизање квалитета студирања  закључио је декан Правног факултета у Крагујевцу  проф. др Божин Влашковић.

Претходне године на пракси у Сектору тржишне инспекције било је 24 студената завршне године Правног факултета у Београду.