Потписан споразум о економској сарадњи са Грузијом

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић састали су се данас у Тбилисију са премијером Грузије Гиоргијем Квирикашвилијем, са којим су разговарали о даљем развоју политичких односа и унапређењу економске сарадње две земље.

Премијер Квирикашвили истакао је да Грузија остаје при ставу да не призна једнострано проглашену независност Косова од стране привремених институција у Приштини, с обзиром на то да принципи неповредивости граница и немешања у унутрашње ствари других држава морају бити темељ укупне стабилности у међународним односима.

Потписан споразум о економској сарадњи са Грузијом

Квирикашвили је позвао привреднике из Србије да искористе олакшице и подстицаје за улагања које влада у Тбилисију даје страним инвеститорима, а такође је позвао и грађевинске фирме из наше земље да учествују у реализацији различитих инфраструктурних пројеката у Грузији.

Током посете Тбилисију, Љајић је са потпредседником Владе Грузије Дмитријем Кумсишвилијем потписао Споразум о економско – трговинској сарадњи две земље, док је Ружић потписао билатерални Меморандум о сарадњи у реформи јавне управе са министарком правде Грузије Теом Цулукиани.

Договорено је и да се до јуна наредне године усагласе и споразуми о подстицају и заштити инвестиција и заједничком наступу на трећим тржиштима, као и да се до тада одржи прва седница мешовитог комитета за економску сарадњу две земље, на којој би се дефинисале све области будућег заједничког деловања. Такође, договерно је да се размене искуства у реформи јавне управе а нарочито н успостављању јединствених управних места за пружање услуга управе грађанима по моделу «one stop shop”.