Потписан колективни уговор у ЈП Пошта Србије

У јавном предузећу Пошта Србије у Београду данас је поптисан колективни уговор који ће важити за 15.000 запослених у том предузећу.

Колективни уговор којим је дефинисан социјални и материјални статус запослених, уз сва права у области рада и радних односа, важиће наредне три године, а потписали су га, у име оснивача, потпредседник Владе и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић, у име послодавца директор Пошта Србије Милан Кркобабић.

У име радника уговор су потписали председник синдиката ПТТ Србије Алекдсандар Павловић и председника синдикадта ПТТ Независност Снежана Марковић.
Потпредседник Љајић је, после потписивања уговора, изјавио да је он резултат договора све три стране, да представља најбољи начин за афирмацију социјалног дијалога у Србији и да може да буде модел и за друга предузећа, и то не само јавна.

Кркобабић је рекао да је тај уговор пример да једно јавно предузеће може да поднесе сва давања која се тичу радника и да, истовремено, у 2013. оствари добит од око 30 милиона евра, што је три пута више него претходне године.