Постављен камен темељац за изградњу базена у Љубовији

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изразила је очекивање приликом данашњег полагања камена темељца за изградњу отворених базена у Љубовији, да ће нови објекат значајно подстаћи туристички развој у тој општини.

„Љубовија је једна од узданица домаћег туризма, будући да савремени туристи све више  траже авантуру, рекреацију и непосредни доживљај природе. Овај крај у том погледу има велике шансе за убрзани укупни економски развој који ће пратити туристички раст“, рекла је министарка истичућу да посебно треба искористити повезаност са Републиком Српском и могућности заједничке промоције на другим тржиштима.

„Како ће у постпандемијском периоду у туризму доминирати ауто-дестинације, треба очекивати већу заинтересованост туриста из региона. Због тога је важно што пре завршити планиране пројекте, пре свега изградњу ауто-кампа и отворених базена“, поручила је Матић.

Она је подсетила да је Министарство трговине, туризма и телекомуникација за прву фазу радова за изградњу базена определило 15 милиона динара, као и да је процењено да је за завршетак комплетног пројекта потребно још око 55 милиона динара.