Постављен камен темељац за нови хотел у Врњачкој бањи

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас постављању камена темељца за изградњу хотела ,,Меркур Палас“, новог објекта Специјалне болнице ,,Меркур“ у Врњачкој бањи.

Камен темељац су поставили министар здравља Златибор Лончар и директор болнице Дејан Станојевић, а свечаности су присуствовали потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, потпредседница Владе и министарка саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Зорана Михајловић и директор Коридора Србије Зоран Бабић

Председник Вучић је том приликом изјавио да промене које се виде у Врњачкој бањи најмање примећују мештани, али зато највише они који у њу долазе, наводећи да се и сам изненади колико се бања мења, напредује и колико је нових фасада, а ту је и фонтана, амфитеатар, променада.

Министар Лончар је изразио задовољство што се налази у месту које има толико дугу традицију у лечењу пацијената, као и да о успеху у привлачењу туриста говоре сами резултати те српске бање.

Он је рекао да је реч о великој инвестицији која ће се вратити грађанима Врњачке бање, јер након изградње објекта тај центар посећиваће и инострани гости.

Потпредседник Љајић је рекао да у години јубилеја, када Врњачка Бања слави 150 година, нико не може да верује како се из годину у годину мења на боље.

За само три године, према његовим речима, број ноћења је повећан за 40 одсто, те је у складу са порастом туризма држава помогла Врњачку бању са 150 милиона динара.

„Све је у знаку 150“, нагласио је он.

Истиче да је 132 милиона динара одвојено само за инфраструктурне пројекте у Врњачкој Бањи али да је у плану да се ураде још две битне ствари.
„Планирамо реконструкцију Црквеног брда, правимо нову површину, нови плато, и реконструкцију великог тунела из другог светског рата, који ће постати нова туристичка атракција“, казао је он.

Директор Станојевић је подсетио да је пре 94 године направљена вила „Сплендор“ и да је тиме Врњачка Бања дефинисана у Србији као туристичко место.

Истакао је да ће се нови хотел градити по светским стандардима који ће задовољити све потребе модерног госта, али који неће запоставити традицију.

Он је прецизирао да здравствени туризам има највећи раст у нашој земљи, те да ће се у наредним годинама у ту врсту туристичке понуде све више улагати.

Будући хотел, чија ће изградња коштати око четири милиона евра, простираће се на површини од 6.500 квадратних метара, а садржаће 58 соба и апартмана.

Додатни садржаји укључиће велнес и спа центар (који ће се простирати на 1.000 м2 са отвореним и затвореним базеном, масажама и третманима), фитнес центар, естетску медицину, мултифункционалну салу, медицински блок са комплетном дијагностиком и терапијама, са свим пратећим садржајима једног савременог спа и медицинског центра.

За реализацију овог пројекта, како се наводи, добијена је подршка државних институција, што указује на његов значај за државу Србију.