После 40 година отворена Хаџи Проданова пећина

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворио је данас Хаџи Проданову пећину у селу Рашћићи у Ивањици која је 40 година била затворена за посетиоце.

„ Суштина успеха у туризму је да будете специфични. Можете да направите било коју зграду, пут или било шта друго, али ово не можете, ово имате или немате. Проблем је био што смо ми ово имали, али нисмо ставили у функцију развоја туризма, а ова пећина треба да буде препознатљив бренд целе Западне Србије“, поручио је министар.

Он је рекао да ће министарство наставити са реконструкцијом пећине, будући да у самој пећини има и језеро, што овај туристички садржај чини још атрактивнијим.

Хаџи Проданова пећина ће, како је министар истакао, побошљати туристичку понуду у овом делу Србије, и у том смислу треба искористити близину Јавора, Голије, а и посетиоцима манифестација Сабора трубача у Гучи и Нушићијаде понудити додатне садржаје.

За реконструкцију прве фазе Хаџи Проданове пећине министарство је определило 8 милиона динара, а преосталих 6,3 милиона динара је инвестирала општина Ивањица.

Ивањица је данас добила и други туристички садржај, а то је зип лајн у селу Рашчићи који је министарство финансирало у износу 2,5 милиона динара.