Посета Tesla Memorial Society Министарству

William H. Terbo (Трбојевић), последњи живи рођак Николе Тесле и извршни секретар Tesla Memorial Society, Inc., посeтио је данас Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација.

Том приликом одржан је састанак са државном секретарком Татјаном Матић на коме су разматране могућности будуће сарадње ресорног министарства и Tesla Memorial Society, Inc. на промоцији дела и значаја Николе Тесле.

Госпођа Матић је истакла „да је посебна обавеза свих нас да подржимо иницијативе које ће допринети што већој афирмацији дела Николе Тесле и значаја који су његови патенти имали у стварању модерног технолошког света. Једино ће тако садашње и будуће генерације знати да чувају успомену на једног од најзначајнијих људи у савременој историји света.“

Састанку су такође присуствовали Небојша Васиљевић помоћник министра, Сава Савић помоћник директора Управе за дигиталну агенду, Дејан Шмигић директор ЈП „Емисиона техника и везе“ и Момчило Симић саветник за медјународне односе у ЈП „Емисиона техника и везе“.