Појачати инспекцијски надзор над спровођењем епидемиолошких мера

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и министар здравља Златибор Лончар, сагласили су се на данашњем састанку да је потребно појачати инспекцијски надзор над спровођењем епидемиолошких мера и координисати заједнички рад туристичке, санитарне и комуналне инспекције на туристичким дестинацијама током зимске сезоне.

„Озбиљно схватамо мере и препоруке Кризног штаба и у циљу очувања здравља и живота људи спремни смо да заузмемо оштар став према свима који те мере не спроводе. Уколико се на скијалиштима понове сцене кршења епидемиолошких мера са почетка сезоне бићемо приморани да захтевамо затварање скијалишта“, поручила је Матић, напоменувши да је након интервенције министарства трговине, туризма и телекомуникација ситуација побољшана на већини дестинација, али да на неким местима и даље постоји неразумевање и гостију и привредника.

Министар Лончар је истакао да је пуно поштовање епидемиолошких мера у интересу читавог друштва.

Састанку су поред представника два министарства присуствовали и директори ЈП Стара планина Горан Караџић и ЈП скијалишта Србије директор Дејан Ћика, који су се сагласили да је неопходно придржавање прописаних мера, као и строжији инспекцијски надзор.