Podrška Portugalije razvoju srpskog turizma

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić razgovarala je sa ambasadorkom Republike Portugalije Marijom Virdžinijom Mendec de Silva Pinu o jačanju bilateralne saradnje i unapređenju odnosa dve zemlje u oblasti trgovine i turizma.

Na sastanku je dogovorena ekspertska poseta srpske delegacije Institutu za turizam Republike Portugalije, kao i poseta portugalskih predstavnika  Srbiji kako bi se detaljnije upoznali i razmenili iskustva u cilju razvoja  seoskog i turizma jezera u našoj zemlji.

Ambasadorka je posebno pohvalila napredak koji je Srbija ostvarila u oblasti vinskog turizma i istakla da je sve veći broj portugalskih turista zainteresovan za odmor u Srbiji.

Sagovornice su se saglasile da je uvođenje direktnog leta na relaciji Beograd-Lisabon jedna od prioritetnih aktivnosti koja će značajno doprineti razvoju turizma i ekonomskih odnosa dve zemlje.

Ambasadorka je najavila da se ove godine planira poseta portugalske privredne delegacije i istakla da su portugalske konfekcijske kompanije zainteresovane za dolazak na srpsko tržište, što će dodatno ojačati bilateralnu trgovinsku i investicionu saradnju.