Подршка Португалије развоју српског туризма

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић разговарала је са амбасадорком Републике Португалије Маријoм Вирџинијoм Мендеc де Силва Пину о јачању билатералне сарадње и унапређењу односа две земље у области трговине и туризма.

На састанку је договорена експертска посета српске делегације Институту за туризам Републике Португалије, као и посета португалских представника  Србији како би се детаљније упознали и разменили искуства у циљу развоја  сеоског и туризма језера у нашој земљи.

Амбасадорка је посебно похвалила напредак који је Србија остварила у области винског туризма и истакла да је све већи број португалских туриста заинтересован за одмор у Србији.

Саговорнице су се сагласиле да је увођење директног лета на релацији Београд-Лисабон једна од приоритетних активности која ће значајно допринети развоју туризма и економских односа две земље.

Амбасадорка је најавила да се ове године планира посета португалске привредне делегације и истакла да су португалске конфекцијске компаније заинтересоване за долазак на српско тржиште, што ће додатно ојачати билатералну трговинску и инвестициону сарадњу.