Вебинар за родитеље „Како да заштите своје дете онлајн“

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић саопштила је поводом Дана безбедног интернета који се у целом свету обележава 9. фебруара, да Национални контакт центар Министарства трговине, туризма и телекомуникација, започиње серију вебинара – онлајн предавања за родитеље „Како да заштите своје дете у онлајн свету“.

Министарка је позвала родитеље и старатеље малолетне деце да присуствују вебинарима који ће им пружити информације и савете о механизмима заштите деце на интернету, као и о различитим онлајн ризицима приликом коришћења информационо комуникационих технологија.

„Током пандемијске кризе посебно су угрожени најмлађи корисници нових технологија, будући да су сада знатно више усмерени на онлајн окружење. Отуда је неопходно и да њихови родитељи повећају надзор да дигиталним активностима своје деце, посебно на друштвеним мрежама, на којима су деца највише изложена злоупотребама и узнемиравању“, поручила је Матић.

Она је напоменула и да је циљ вебинара отклањање несигурности код родитеља у погледу степена њихових дигиталних вештина, као и превазилажење дигиталног генерацијског јаза.

Вебинар ће бити одржан у четвртак, 25. фебруара, у термину од 18 до 19 часова, а упутство о начину повезивања на предавање налази се на порталу Паметно и безбедно, на линку https://pametnoibezbedno.gov.rs/vest/1539

Дан безбедног интернета обележава се 18. пут на иницијативу мреже Инсејф-Инхоуп уз подршку Европске комисије, ове године у 170 земаља широм света, под слоганом „Заједно за бољи интернет“.