Платформа наших стручњака награђена на светском такмичењу „Zero Project 2020“

Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, честитала је Друштву математичара Србије и партнерима на иновативном пројекту „Завршни испит – платформа за равноправно укључивање ученика у образовни процес”, на освојеној награди на светском такмичењу „Zero Project 2020“, у организацији ESSL фондације и Уједињених нација у Бечу.

Платформа је резултат истоименог пројекта Друштва математичара Србије, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Математичког факултета Универзитета у Београду и ГеоГебра центра у Београду.

Платформа наших стручњака награђена на светском такмичењу „Zero Project 2020“

„Поносни смо на наше стручњаке и њихову визију нових технологија као средства за унапређење образовања и омогућавања нашим ученицима да буду конкурентни на глобалном нивоу“, поручила је државна секретарка и нагласила да ће Министарство трговине, туризма и телекомуникација наставити да подржава пројекте који доприносе развоју савременог и иновативног образовања.

Награђена платформа zavrsniispit.matf.bg.ac.rs садржи задатке из математике и српског језика намењене ученицима који се припремају за полагање завршног испита. Посебно прилагођени задаци пружају могућност ученицима обухваћеним инклузијом да користе дигиталне технологије и унапреде своје знање. Платформа је бесплатна и јавно доступна.

Пројекат је представљен на међународној конференцији Zero Project Conference 2020 у Бечком интернационалном центру, која је окупила више од 800 учесника из око 80 земаља, и том приликом и уручена је награда Друштву математичара Србије. Руководилац награђеног пројекта био је проф. др Мирослав Марић, професор на Математичком факултету Универзитета у Београду.