Пинџо отворила 19. Међународни сајам туризма и активног одмора у Нишу

Помоћница министра за туризам Рената Пинџо је на отварању 19. Међународног сајма туризма и активног одмора у Нишу, изјавила да је сајам само још једна прилика да град Ниш читавој Србији представи и покаже оно чиме располаже.

„Ниш има изванредну природу, изузетно вредно културно-историјско наслеђе али је пре свега најпрепознатљивији по гостопримству. Туризам у Србији је доживео велики развој, а то је дало ветар у леђа и Нишу и целој Србији“ истакла је Пинџо.

Помоћница је подсетила да ресорно Министарство годинама пружа снажну подршку најзначајнијем бренду Ниша, а то је фестивал „Нишвил“, имајући у виду да Ниш жели да се кандидује за културну престоницу Европе.

Додала је и да је Министарство заједно са локалном самоуправом уложило значајна средства у обнову Нишке тврђаве. Добрим резултатима које Ниш постиже у туризму, сматра Пинџо, допринело је и то што су Ниш и Нишка Бања укључени у систем ваучера.

Град Ниш је и у 2017. години посетило рекордних преко 100.000 туриста, а изворни приходи града у посматраном периоду показују да је по основу боравишних такси остварено 24,6 милиона динара.

На овогодишњем Сајму туризма и активног одмора у Нишу, који траје до 31. марта, учествоваће више од 130 излагача из Грчке, Бугарске, Црне Горе, Републике Српске и Србије.

Поред активног одмора као теме Сајма, ове године акценат је и на гастрономској и винској понуди што се пре свега односи на презентацију и дегустацију карактеристичне локалне кухиње излагача.