Пинџо отворила 9. Међународни сајам туризма и сеоског туризма у Крагујевцу

Помоћник министра за туризам Рената Пинџо отворила je данас 9. Међународни сајам туризма и сеоског туризма у Крагујевцу, изјавивши да је ово је била рекордна година за српски туризам, а да Шумадија и град Крагујевац успешно прате тај тренд.

,,Ове године у Крагујевцу је забележен раст броја долазака туриста од 11 одсто док је број остварених ноћења већи за 13 одсто у односу на исти период претходне године“, рекла је она.

Пинџо је истакла да Влада и ресорно министарство намеравају да дају још снажнију подршку за пројекте развоја туризма на подручју Шумадије. „Након овогодишњих испитивања ефеката од акције „Ваучери за одмор у Србији“ и сагледавања тренутних и будућих трендова домаће тражње, учинићемо све да се и град Крагујевац укључи у акцију доделе ваучера за наредну годину“, нагласила је помоћница министра.

На Сајму су представнице ресорног Министарства учествовале у стручним предавањима и презентацијама на којима су говориле о Каталогу радних места у туризму као и о активностима које се односе на ваучере за одмор у Србији.

У циљу представљања туристичких потенцијала Србије и земаља региона, Међународни сајам туризма и сеоског туризма у Крагујевцу окупио је и ове године бројне излагаче, представнике туристичких организација, туристичких агенција и туристичких центара, хотелијера, угоститеља и других субјеката који ће представити обједињену понуду са аутентичним производима за предстојећу туристичку сезону чији је акценат на руралним подручјима.

У оквиру ове манифестације одржава се и Сајам зимнице на којем око 40 произвођача здраве хране и пића излажу своје локалне домаће производе.

Сајам који траје од 24. до 26. новембра организовали су Шумадија сајам и Градска туристичка организација Крагујевац уз суфинансирање Министарства трговине туризма и телекомуникација.