Пинџо на међународној хотелско-инвестиционој конференцији Adria Hotel Forum

Помоћник министра за туризам Рената Пинџо учествовала је на међународној хотелско – инвестиционој конференцији Adria Hotel Forum (AHF) која се одржава 18. и 19. фебруара 2020. године у Загребу, Хрватска.

Том приликом Рената Пинџо је упознала присутне о кључним променама правне регулативе које су утицале на унапређење конкурентности Србије са аспекта инвестирања, као и системе подстицаја посебно када је реч о улагањима у бањска и климатска места која представљају огроман потенцијал за будући раст српског туризма.

AHF је водећа конференција о хотелским инвестицијама у Југоисточној Европи која окупља све релевантне актере на тржишту, укључујући међународне стручњаке, председнике и чланове одбора највећих регионалних и глобалних хотелских компанија, министре и друге високе представнике јавног сектора, инвеститоре, институционалне представнике, финанцијске институције, консултанте, архитекте, правнике и друге релевантне стручњаке.

Форум је ове године био посвећен анализи могућности раста све значајније понуде нових хотелских производа који долазе на регионално тржиште. Дискусије на конференцији осмишљене су тако да укључе размену знања између оних који доносе одлуке о улагању у хотеле, истовремено расправљајући о трансформирајућим трендовима и будућим импликацијама за регионалну индустрију.

Панел дискусија представника јавног сектора земаља региона била је фокусирана на планиране инвестиције, системе подстицаја, као и организацију пружања подршке инвеститорима у туризму у земљама региона.