Партнерство са УНДП-ом у области дигитализације

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и стална представница Програма Уједињених нација за развој (УНДП), Франсин Пикап, договориле су се на данашњем састанку о заједничкој сарадњи у области дигитализације.

„Развој домаћег туризма, стварање повољне атмосфере за дигиталне номаде, подстицање електронске трговине, као и унапређење дигиталних вештина за старије грађане и жене, јесу теме за које имамо заједничке интересе и циљеве и свакако су предвиђене плановима и буџетом ресорног министарства“, поручила је министарка Матић, изразивши задовољство због успостављања партнерства са УНДП-ом у наведеним областима.

Пикап је предложила промоцију Београда као једне од најпопуларнијих дестинација за дигиталне номаде, као и сарадњу у области креирања 5Г старт ап екосистема.

„Криза изазвана ковидом-19 може бити прилика за промену понашања, пре свега у коришћењу дигиталних услуга које ће се развијати и након пандемије, али и развоју домаћег туризма“, додала је представница УНДП-а и најавила фондове за промоцију пре свега домаћинстава вођених женама, кроз креирање мапе сервиса и услуга.