Paketići i donacije za Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je povodom dodele paketića ministarstva i donacija tehnoloških kompanija Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu, da takve akcije imaju poseban značaj jer pored toga što imaju humanitarni karakter podstiču najmlađe da se zainteresuju za tehnološku oblast i mogućnosti koje digitalne tehnologije pružaju za bolje obrazovanje.

Ona je podsetila da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija već nekoliko godina inicira donacije IT kompanija za decu u domovima i prihvatilištima, sa ciljem da ovaj sektor kao jedan od najuspešnijih pruži pozitivan primer društvene odgovornosti i solidarnosti.

„Jedan od ciljeva je i da deca koja inače lako prihvataju digitalne tehnologije pre svega zbog video igara, razumeju da za samo nekoliko godina mogu i da ih programiraju, da koriste tehnologije proaktivno i za školske obaveze kako bi stekli digitalne veštine i uključili se u digitalno savremeno društvo. U tome veliku ulogu imaju i njihovi vapitači i želimo i njih da podstaknemo da svoje štićenike usmeravaju ka novim tehnologijama“, poručila je ministarka, podsetivši da se ubrzano radi na digitalizaciji škola i da je do sada izgrađena lokalna računarska mreža u 934 školskih objekata, odnosno polovini svih škola u Srbiji.

Paketići za decu i donacije tehnoloških kompanija Komtrejd, SAGA, Roming Elektronkis uručeni su u Domu „Jovan Jovanović Zmaj“ u prisustvu rukovodioca tog doma Janka Tabakovića i direktora Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zorana Milačića.

Domu su danas uručeni paketići koji čine slatkiši i edukativni materijali o bezbednosti na internetu, 10 tableta i pet televizora koje je donirala kompanija Komtrejd, soni plejer, televizor i slušalice koje je donirala kompanija Roming Elektoniks, dok je kompanija SAGA donirala novčana sredstva u iznosu od 300.000 dinara.