Пакетићи и донације за Центaр за заштиту одојчади, деце и омладине

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић саопштила је поводом доделе пакетића министарства и донација технолошких компанија Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Београду, да такве акције имају посебан значај јер поред тога што имају хуманитарни карактер подстичу најмлађе да се заинтересују за технолошку област и могућности које дигиталне технологије пружају за боље образовање.

Она је подсетила да Министарство трговине, туризма и телекомуникација већ неколико година иницира донације ИТ компанија за децу у домовима и прихватилиштима, са циљем да овај сектор као један од најуспешнијих пружи позитиван пример друштвене одговорности и солидарности.

„Један од циљева је и да деца која иначе лако прихватају дигиталне технологије пре свега због видео игара, разумеју да за само неколико година могу и да их програмирају, да користе технологије проактивно и за школске обавезе како би стекли дигиталне вештине и укључили се у дигитално савремено друштво. У томе велику улогу имају и њихови вапитачи и желимо и њих да подстакнемо да своје штићенике усмеравају ка новим технологијама“, поручила је министарка, подсетивши да се убрзано ради на дигитализацији школа и да је до сада изграђена локална рачунарска мрежа у 934 школских објеката, односно половини свих школа у Србији.

Пакетићи за децу и донације технолошких компанија Комтрејд, САГА, Роминг Електронкис уручени су у Дому „Јован Јовановић Змај“ у присуству руководиоца тог дома Јанка Табаковића и директора Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Зорана Милачића.

Дому су данас уручени пакетићи који чине слаткиши и едукативни материјали о безбедности на интернету, 10 таблета и пет телевизора које је донирала компанија Комтрејд, сони плејер, телевизор и слушалице које је донирала компанија Роминг Електоникс, док је компанија САГА донирала новчана средства у износу од 300.000 динара.