Отворен Дом трубача у Гучи

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворио је данас Дом трубача у Гучи и поручио да је тај објекат дар онима због којих Гуча постоји.

,,Успели смо да урадимо овај објекат који представља дар онима због којих Гуча и постоји и по којима је препозната као важна туристичка дестинација, а то су пре свега трубачи. После 56 година они су добили свој дом, а надам се да неће само они бити његови корисници јер не би вредело градити Дом за пет шест дана трајања сабора“, рекао је Љајић.

Љајић је нагласио да је идеја да Гуча функционише као туристичка дестинација током целе године, а не само током трајања манифестације у августу.

Отворен Дом трубача у Гучи

Он је рекао да ће Гуча бити место које ће примати госте током целе године и да је изградњом Дома олакшан посао организаторима. ,,До сада се на смештај трубача трошило око два милиона само на смештај, сада ће то бити доста јефтиније, пола оркестара ће бити смештено овде“, поручио је Љајић.

Циљ је, истакао је, да се ниво Сабора подигне у значајној мери али и да се привуче што већи број иностраних гостију.

,,Ова манифестација има потенцијал за тако нешто, морамо много више да радимо на маркетингу на промоцији и афирмацији“, закључио је Љајић.

Председник Саборског одбора Слободан Јоловић, каже да ће после пет и по деценија, трубачи који долазе на најчувенију и најпосећенију манифестацију трубаштва имати пристојан смештај.

,,Велику захвалност дугујемо министру трговине, туризма и телекомуникација Расиму Љајићу који је препознао потребу да развијамо инфраструктуру у области туризма и који је подржао локалну самоуправу у изградњи друге фазе овог објекта од 1.200 квадрата“ нагласио је Јоловић.

Вредност радова је 60 милиона динара, од којих је 34 милиона дала држава, преко ресорног министарства, а 26 милиона локална самоуправа.

,,Учинићемо све да заједно са Владом Србије наредних година, у сустрет 60. јубиларном сабору 2020. године, наставимо са изградњом инфраструктуре, унапређењем програмских садржаја и маркетинга, како бисмо подигли ниво организације ове манифестације и како би смо забележили већу посету и већи привредни раст и доходак и за нашу земљу и за грађане који живе на овом подручју“, изјавио је Јоловић.