Округли сто о ИКТ у образовању

Татјана Матић, државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Срђан Вербић, Министар просвете, науке и технолошког развоја РС данас у Палати Србија отворили су округли сто посвећен теми Образовање подржано информационо-комуникационим технологијама.

Округли сто организовао је Национални просветни савет и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, уз стручну и финансијску подршку Британског савета (British Council) и Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије.

Циљ округлог стола је разумевање приоритета у имплементацији Смерница за унапређивање улоге информационо-комуникационих технологија у образовању, које је 2013. године припремио и усвојио Национални просветни савет Републике Србије, а у чијем писању је активно учествовао и Небојша Васиљевић, помоћник министра у Министарству трговине, туризма и телекомуникација.

Актери у области образовања и е-управљања представили су Смернице за унапређивање улоге информационо-комуникационих технологија у образовању и разговарали о улози нових технологија у ефективном управљању системом образовања, као и о коришћењу нових технологија у извођењу наставе и учењу.

Учесници испред ресорних министарстава сагласили су се о корацима које је неопходно предузети у циљу оснивања интердисциплинарног савета и усвајања акционог плана, као и око тога да је кључ успеха интерресорна сарадња.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Национални просветни савет изразили су спремност да заједничким снагама допринесу што бржој примени препорука из Смерница за унапређивање улоге информационо-комуникационих технологија у образовању.